Ledare. Ronnie Edvardsson .

2017-12-18 06:00
”Det är inte en rasist här och där som ”råkar” säga något ofördelaktigt. Övertrampen sker hela hela tiden.”  Bild: Vilhelm Stokstad/TT
”Det är inte en rasist här och där som ”råkar” säga något ofördelaktigt. Övertrampen sker hela hela tiden.” 

Sverigedemokraternas övertramp sker hela tiden

Mindre än ett år kvar till valet och sista månaderna har ’livet som kommunpolitiker’ förändrats väldigt mycket.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Roligt att få skriva ledare igen. Otroligt tråkigt att det är sista gången. Innan den blöta näsduken kommer fram och vi sörjer en smula, så kommer här mina sista rader i ETC Bergslagen för denna gång.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Många partier har haft sina kongresser och landsdagar och föga förvånande så blir Sverigedemokraterna mest uppmärksammade. För deras budskap? Nej, snarare för deras återupprepade klavertramp. Saker som bara kommer om och om igen. Denna gång var det Martin Strid från Dalarna som ansåg att man kunde dela in människor med muslimsk tro i en skala där man i ena änden är fullt ut människa och i den andra är man muhammedan. Överraskad? Jag blir trots allt lite överraskad varje gång, men jag borde inte bli det. Om jag tycker att det är skrämmande? Ja absolut, men det mest skrämmande är att ledande sverigedemokrater sitter på första parkett och gör, ja, vad gör de? Ingenting. Det är först efter detta uppmärksammas av media, bland annat av Inte rasist men ...

Att det kan sägas något liknande från ett riksdagsparti i Sverige 2017 utan att det ifrågasätts av de som är närvarande säger ”tyvärr” allt om partiet. Det är inte en rasist här och där som ”råkar” säga något ofördelaktigt. Övertrampen sker hela hela tiden.

När jag ändå är inne på att inte bli överraskad. Det skulle vara att Donald Trump erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och samtidigt tror på fred. Det blev bestämt 1947 att landet skulle delas upp mellan israeler och palestinier. Där blev det sagt att Israel skulle få bestämma över 55/54 procent av landet och huvudstaden skulle delas upp mellan israeler och palestinier. Hand upp ni som tror då att freden ligger runt hörnet när USA visar med all tydlighet att de står på den judiska sidan.

Har ovan ämnen några gemensamma drag? Det finns åtskilliga. Bara för att nämna ett av de tydligaste som jag som åskådare inte behöver vara allt för påläst för att se är deras misstro mot media. Ingen kan väl ha missat Trumps alla strider med media och alla ”fake news”-anklagelser. En titt på Sverigedemokraternas valfilm inför valet 2018 så beskylls i första hand Socialdemokraterna, Moderaterna och sedan media. Slutar likheterna där?

Jag avslutar med några lokala rader. Mindre än ett år kvar till valet och sista månaderna har ”livet som kommunpolitiker” förändrats väldigt mycket. Anledningen till det är splittringen kring om Ljusnarshallen ska renoveras, eller om en nybyggnation ska påbörjas. Aldrig någon gång har så många pratat så mycket runt mig, gett mig pikar, påbörjat diskussioner för att sedan bara lämna samtalsrummet. Så många som vill få fram sin åsikt, men så få som vill diskutera. Det är väl väldigt sunt att man har olika åsikter, men det krävs även att man kan diskutera dem, annars blir det väldigt intetsägande.

Tills vi ses i framtiden så önskar jag er alla underbara helger och tack för att ni har läst mina rader.