Kultur & Nöje.

2017-12-15 12:00
  • Superhjältarna från höger Wille Hidén, Adrian Trygg, Lucas Flink, Charlie Köster, Elina Persson-Hedegren, Isak Persson-Hedegren, Oscar Gustavsson, Hugo Johansson, Felix Jerlström och längst fram Ajman Hijazi visade superhjälteinställning under showen.  Bild: Rolf Larsson
    Superhjältarna från höger Wille Hidén, Adrian Trygg, Lucas Flink, Charlie Köster, Elina Persson-Hedegren, Isak Persson-Hedegren, Oscar Gustavsson, Hugo Johansson, Felix Jerlström och längst fram Ajman Hijazi visade superhjälteinställning under showen. 
  • Under rubriken ”Back to the 80:s” ingick denna uppvisning med band. Bild: Rolf Larsson
    Under rubriken ”Back to the 80:s” ingick denna uppvisning med band.
  • De båda luciorna Cornelia Johansson och Patricia Strömgren spred julstämning. Bild: Rolf Larsson
    De båda luciorna Cornelia Johansson och Patricia Strömgren spred julstämning.

Julshow med gymnaster, superhjältar och lucia

I lördags var det dags för den 36:e julshowen i rad sedan starten 1981. Sporthallen i Hällefors var fullsatt och de 130 medverkande gymnasterna gjorde sitt bästa för att ta andan ur publiken.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Den två och en halv timma långa showen inleddes med att de 130 deltagarna bildade femdubbla led med lucia i centrum. Linda Skaret tog mikrofonen och sjöng ”Jul, jul strålande jul”, med silverklar röst i den nedsläckta hallen. Det märktes att hon har en klassiskt skolad röst som förmedlade julstämning så att publiken brast ut i jubel när ljuset tändes och den egentliga gymnastikuppvisningen kunde börja.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Showen var indelad i åtta olika uppvisningsnummer där åldern på gymnasterna varierade från den yngsta barnmixen på mellan tre till fem år upp till finalens hisnande hoppuppvisning där gymnasterna var 14 år och äldre.

– Vi tränar och sätter ihop kunskap under hösten som vi sätter ihop till dagens program där föräldrar och allmänhet kan se vad vi klarar av att åstadkomma, säger Marie Johansson som är ledare på Hällefors gymnastikförening.

Full fart i över två timmar

Gymnasterna visade spänst, vighet och kroppskontroll på airtrackmatta, air floormatta, hopp över pegasusbord och i ringar och fristånde på hallgolvet. Airtrack- och air floormattorna är uppblåsbara mattor av olika längd och tjocklek där det hjulades, slogs kullerbyttor och hoppades och över pegasusbordet flög gymnasterna som om tyngdlagen inte alls existerade. Där emellan bjöds det på fristående uppvisning med band och dans.

– Förutom från Hällefors gymnastikförening är även gymnaster från Lindesberg allmänna gymnastikförening med i showen, säger Marie Johansson.

Över huvud taget var denna den 36:e julshowen en föreställning full av energi som, trots de två och en halv timma den höll på, aldrig tappade skärpa och publiken var hela tiden med på noterna och applåderna ekade efter varje genomfört nummer. Föräldrar och andra hälleforsare har all anledning att vara entusiastiska över vad ortens gymnastikförening kan och skämdes inte för att utrycka det.