Kultur & Nöje.

2017-12-06 10:26
Idolvinnare 2015 och nu deltagare i Melodifestivalen 2018. Martin Almgren från Lindesberg fortsätter att leverera. Bild: Niclas Brunzell
Idolvinnare 2015 och nu deltagare i Melodifestivalen 2018. Martin Almgren från Lindesberg fortsätter att leverera.

Idol-vinnaren siktar på seger i Melodifestivalen

En av de tävlande i Melodifestivalen 2018 är Martin Almgren från Lindesberg.

”Det känns lite sjukt, faktiskt”, säger han till ETC Bergslagen.

 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Han vann Idol 2015 och siktar nu på att ta hem hela klabbet i Melodifestivalen nästa år.

– Melodifestivalen kändes som ett vettigt steg för mig att ta just nu.

Det är andra året som Martin Almgren skickade in ett bidrag och den här gången kom han med.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Jag var faktiskt med och sjöng på ett bidrag redan förra året, men vi gick aldrig vidare. Nu i efterhand kan jag känna att det kanske var lika bra. Jag var helt slutkörd i början av detta år. Men 2017 har varit lite lugnare så nu känner jag mig riktigt taggad.

Organiskt bidrag

Låten han ska tävla med beskriver Martin Almgren själv som en riktig ”Martinlåt”. Han fastnade för den direkt när den spelades för honom.

– Låten kan jag beskriva som country och pop och den är organisk. Det är oerhört viktigt för mig att det är riktiga instrument, jag får ingen feeling annars. Jag lyssnar inte mycket på musik som är gjord efter 1980. Jag behöver lite ostämda gitarrer i bakgrunden, säger Martin och garvar.

Låten som har titeln ”A Bitter Lullaby” är skriven av Josefin Glenmark och Märta Grauers. Josefin Glenmark har Martin Almgren arbetat med tidigare, senast på ep:n ”Changing street” som släpptes i juni i år.

– Jag känner att det är så här Martin låter i Melodifestivalen. Märta och Josefin är bra jävla duktiga och de vet vad de vill. Och det sjuka är att vi vill samma sak när det gäller produktion, det brukar vara ett bra tecken. Det går inte direkt att komma in i den här tävlingen och riva av en blues.

Lite av revansch

Han har fått flera låtar skickade till sig, men fastnade för ”A Bitter Lullaby” som skickades in till tävlingen redan förra året, då med en annan artist på sång.

– Den låten jag sjöng på förra året kom ju inte heller med, så det här känns helt klart som en revansch.

Nu börjar det dock stå klart för honom vad hela karusellen kring Melodifestivalen innebär.

– Jag har ju inte tittat på tävlingen de senaste fem åren eftersom jag har varit ute och spelat så mycket. Visst har jag väl sett någon deltävling, men nu fick jag sätta mig att kolla på klipp på Youtube och det verkar ju vara värsta skapliga grejen jag ger mig in i.

Större än Idol

Nu är det rätt tillfälle, nu känns låten helt hundra och Martin Almgren är beredd att göra det bästa han kan.

– Jag ser ju upp till så många som har medverkat tidigare, så att få vara med i samma program känns lite extra stort. Låten jag ska tävla med känns genuint bra, men jag har redan hunnit bli lite nervös över hur många som tittar på programmet. Det här är betydligt större än Idol.

Hundra procent lugn tror Martin Almgren inte att han kommer att känna sig förrän han landar i den stad han kommer att tävla i.

– När jag får se scenen och kommer till staden kommer det att kännas bra och spännande. Hur det kommer att gå har jag ingen aning om, jag kan bara göra så gott jag kan och se hur långt det räcker. Att vara en av de 28 utvalda är ändå väldigt bra, men det är klart att jag gärna står i final i Stockholm den 10 mars.