Kultur & Nöje.

2017-09-15 12:00
  • Björn Lagerman förklarade hur ett bisamhälle fungerade bland annat genom att visa upp levande bin som det var tillåtet att vidröra för den hugade. Bild: Rolf Larsson
    Björn Lagerman förklarade hur ett bisamhälle fungerade bland annat genom att visa upp levande bin som det var tillåtet att vidröra för den hugade.
  • Dessa bin fanns att beskåda för den som var intresserad av närkontakt med de flitiga honungsproducenterna. Bild: Rolf Larsson
    Dessa bin fanns att beskåda för den som var intresserad av närkontakt med de flitiga honungsproducenterna.
  • Idel glada miner när Björn Lagerman lämnade över nytappad honung till Helena Skogh och Fredrik Walentin. Cornelia Bjurström såg leende på.  Bild: Rolf Larsson
    Idel glada miner när Björn Lagerman lämnade över nytappad honung till Helena Skogh och Fredrik Walentin. Cornelia Bjurström såg leende på.

Här kan honungsfantaster köpa del i kuporna

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Enkät

Varför har du andelar i honungen som produceras runt om Lindesberg?

Britt-Marie Gustavsson

Ludvika

– Det är en intressant idé och när jag såg att man kunde köpa in sig på en andel så gjorde jag det.

Eva Pettersson

Lindesberg

– Jag är intresserad av bin och hörde talas om projektet.

Camilla Andersson

Kopparberg

– Jag vill ha färsk honung men vågar inte ha en egen bikupa.

Helen Bergström

Örebro

– Vi äter mycket honung i familjen och här vet man varifrån den kommer vilket inte är så enkelt när honungen köps i affären.

Lars Gustafsson

Örebro

– Det är en kul grej att vara med i. Jag skulle gärna ha egna bin men eftersom jag bor i centrala Örebro är det problematiskt och så är ju honung ett nyttigt livselixir.