Kultur & Nöje.

2017-09-01 12:00
  • Annika Qrist och Kamilla Eriksson gungade med till Steve Miller Bands ”Abracadabra”. Bild: Rolf Larsson
    Annika Qrist och Kamilla Eriksson gungade med till Steve Miller Bands ”Abracadabra”.
  • Hälleforsbandet Deilys bjöd på covers från 1950-talet och framåt. Bild: Rolf Larsson
    Hälleforsbandet Deilys bjöd på covers från 1950-talet och framåt.
  • Håkan Saxin och Kamilla Eriksson väntade på om deras nummer skulle komma upp på chokladhjulet. Bild: Rolf Larsson
    Håkan Saxin och Kamilla Eriksson väntade på om deras nummer skulle komma upp på chokladhjulet.

FUB-fest i folkparken med dans, karaoke och tävlingar

Föreningen för barn och ungdomar med utvecklingsstörning, FUB, hade fest i Krokborn i Hällefors. Ett 80-tal medlemmar från avdelningarna i Hällefors, Karlskoga och Örebro tog folkparken i besittning och svängde loss till Deilys på rotundan, sjöng karaoke och provade lyckan på chokladhjulet.

 

Sensommaren visade sig från sin bästa sida i söndags när de festsugna FUB:arna satte färg på Krokbornsparken. Arrangerade gjorde Anita Peeters och Madelene Holmberg från föreningen i Hällefors och Reino Eriksson och Ulf Gustavsson från Karlskogaföreningen.

– Det är viktigt att ungdomarna får komma ut och roa sig som alla andra. Det finns inte så mycket att göra här i Hällefors, säger Madelene Holmberg.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Alla tycker om dans så det var på sätt och vis självklart att vi skulle anordna fest här på Krokborn. Det gjorde vi även förra året och det var mäkta populärt, säger Anita Peeters.

På rotundans scen stod Hälleforsbandet Deilys beredda att bjuda på dansanta rytmer.

Allt mellan Chuck Berry och Madonna

Deilys består av Hasse Östman, lead guitar, Janne Danielsson gitarr, Sören Henrixon, bas, Mikael Ståhl, sång och keybords, Leif Ericsson, sång och trummor och Susanne Henrixon, sång.

– Vi har hållit på sedan 1975 och i dag blir det covers av svenska och amerikanska hittar från 50-alet och framåt, säger Susanne Henrixon.

Och mixen av låtar från Chuck Berrys 50-tals-klassiker ”Johnny B Goode” till senare Madonna-hits satte fart på deltagarna. När gitarr-introt till den gamla Creedence-låten ”Up Around the Bend” från 1970 fyllde rotundan strömmade danssugna ut på golvet och ingen av dem verkade besviken på Deilys tolkning av klassikern.

För de festdeltagare som kände för att ge prov på sina egna sångförmågor fanns en karaoke-scen nedanför serveringsverandan på Krokborn. Den som så önskade gick fram till Madelene Holmberg och gav henne besked om vilken låt de ville sjunga och så letade hon fram den på mobilen och tryckte ut den i PA-anläggningen och så var karaoken i full gång. Bidrag från Melodifestivalens senare upplagor var populära att sjunga till.

– Förra året hade vi karaoken på scenen i rotundan när bandet hade paus, men i år ville vi ge alla chansen att sjunga när de vill utan att behöva vänta tills bandet tar paus, säger Madelene Holmberg.

Kunde vinna chokladkakor

Förutom dans och egen sång fanns möjlighet att prova lyckan på chokladhjulet eller att försöka pricka tomburkar uppställda i en pyramid. I båda fallen var priset choklad­kakor. För den som ville vara säker på att få något i magen fanns varm korv och fika att köpa.

På det hela taget var det en folkparksdag med hög stämning i Krokbornsparken denna sensommarsöndag när festdeltagare och solen sken i kapp.

– Vi försöker ha ett arrangemang i kvartalet. Tidigare i år ordnade vi dans på rotundan vid Björkhaga. Här i Hällefors är vi en festkommitté från centret för daglig verksamhet, Galaxen och från gruppboendet Svalan. Det hänger som vanligt på att några eldsjälar engagerar sig för att få saker och ting att hända, säger Madelene Holmberg.