Krönika. .

2017-03-19 05:37

Vår bygd förtjänar en simhall

Nu tar ni och skärper er, ni folkvalda i Hällefors kommun!

Vi fick ingen simhall i Hällefors, med en rösts skillnad vann de bakåtsträvande, de som inte vill att vi ska ha en kommun där unga och gamla trivs och har någonting att göra, något att njuta av, ha det trevligt. För det är ju så, att en simhall skulle ju vara förträffligt för våra barn, och för våra gamla. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Vi som är mitt emellan ung och gammal (förhållandevis i alla fall), det vill säga vi som arbetar och försöker att få saker och ting att falla på plats, uppfostrar våra barn och betalar en hög skatt som borde räcka till för att våra far- och morföräldrar ska ha en dräglig ålderdom. Vi som är mitt emellan behöver ju ingen simhall men; det behöver våra barn, så de kan lära sig att simma efter ordning. Och våra äldre, de som byggde detta samhälle som vi nu njuter av att leva i, behöver ha lite värmande bad på ålderns höst. Både för välbefinnande men också i medicinskt syfte. 

Jag är så förbannat besviken på våra lokalpolitiker! Hur vore det om ni någon gång kunde tänka på innevånarnas bästa!? Det fanns ju pengar nu, till exempel till en simhall. Jag har pratat med en lokal politiker om detta, vi behöver inte ta upp vilken partifärg hon eller han har. Jag börjar att känna mig som en gammal lp-skiva som har fått sig ett hack, den står och stampar på samma ställe, precis som Hällefors kommuns folkvalda gör. Det händer liksom ingenting, det står på repeat, för att tala cd-språk, och det är ju inte så inne det heller. 

Klockarhagsskolans idrottslärare, de som tar hand om våra barns fysiska status hade ett upprop för en tid sedan. De gick ut stenhårt (gjorde de helt rätt i!) med att våra barn måste lära sig att simma då det numera är en stor del av idrottsundervisningen. En elev får inte betyg om den inte kan simma vissa meter. Då kontrar en lokalpolitiker via Radio Örebro. Citat: ”om vi ska lägga 65–70 miljoner, på att barn ska lära sig att simma, så kanske vi ska lägga samma summa på till exempel matematik!” slut citat. Det är ju när man hör sådana uttalanden, som man bara vill ge upp. 

I dag sprang jag på en gammal lagkamrat från fotbollen i Hällefors AIF, han älskade livet som pensionär och ville ha en simhall, och han sade: ”Jag tycker att du skriver bra i ETC, men kan du inte ge politikerna som sitter i kommunhuset en känga?” Jo visst sade jag, men nu är det ju så att jag är kontrakterad för att skriva om sport. Sedan gick jag hem och tänkte om, klart att de folkvalda ska ha en känga och här har ni den. Ni, som skiter fullständigt i de unga barnen, allas vår framtid. Och, ni som skiter fullständigt i våra äldre, de som byggde upp det fina samhället som vi nu tacksamt får ta del av. Nu tar ni och skärper er, ni folkvalda i Hällefors kommun! Ge oss en simhall!

Bäst & Sämst

Bäst just nu: Slutsspelstider och kvalspelstider i ishockey, slaget om Siljan mellan Mora och Leksand blir en höjdare.

Sämst just nu: Skidåkning och skidskytte efter VM är så otroligt avslaget. Varför avslutar man inte säsongen efter VM?