Krönika. Dennis Karabegovic-Thunell.

2017-04-02 06:39

Bygg bostäder i Lindesberg

Jag känner att det här inte är rätt läge att vara egoistisk. 

Lindesberg har inte tillräckligt med lägenheter. Efterfrågan är större än utbudet helt enkelt. Beskedet om att Libo vill bygga fler bostäder vid Strandskolan är enbart positivt, bostadsbristen går inte att tala bort. Den ska byggas bort.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Det var inte längesen LIBO blev färdiga med de nyrustade lägenheterna i den gamla Strandskolan längs med strandpromenaden. Bostäderna blev snabbt fulla och nu börjar man inse att det kanske vore nödvändigt att bygga till ännu fler lägenheter. Varför inte? Strandskolans läge är perfekt. Det är svårt att hitta ett lika bra läge i centrala Lindesberg där det faktiskt finns plats för att bygga två nya lägenhetshus. Det är nära till både strandpromenadens fantastiska kvällsvy och livsmedelsbutikernas nödvändiga varor. 

Jag tror inte att det går att vara så enformig när det kommer till att lösa problem såsom bostadsbrist. Alla i kommunen vill ha fler lägenheter, men ingen är beredd att offra lite av sin egna bekvämlighet för att byggnationerna ska bli verklighet. Om man dessutom tittar på skisserna som presenterats över de nya flyglarna till den redan befintliga Strandskolan så märker man dessutom att de nya husen kommer bli moderna och stilrena. 

Visserligen är det lätt att förstå att vissa av människorna i den gamla Strandskolan känner sig besvikna över att delar av deras utsikt kan komma att byggas bort. Men jag känner att det här inte är rätt läge att vara egoistisk. Ju tidigare människorna som överklagat byggnationen väljer att backa, ju tidigare kan vi få bort stora delar av bostadsbristen. När det hela tiden blir ett överliggande hot att någon överklagar kommer entreprenörerna som vill bygga till sist att backa. I stället borde man välja att se det ljusa i att människor år 2017 fortfarande är villiga att utveckla Lindesberg till det bättre. Människor i alla åldrar och alla samhällsklasser behöver bostäder. Men när diskussionen kokas ner till något så här banalt som utsikt så blir det som att i praktiken ställa utsikten över sjön mot det faktumet att många som behöver bostäder inte har tillgång till en. 

Vill man att Lindesbergs kommun ska vara ett val för människor på flytt så bör man se till att det allra mest grundläggande finns tillgängligt i en allt större utsträckning än i dag. Bygg mer, det behövs! 

Bäst & Sämst

Bäst just nu: Värmen som åter kommit på besök.

Sämst just nu: Att det fortfarande bara är sista mars, så vädret kan fortfarande ställa om.