Krönika. .

2017-02-26 05:00

Björkhagaskolan har ­alltid legat i framkant

Det var något visst i att få undervisas, utvecklas och leka i den nästintill nybyggda skolan. 

Den gamla trotjänaren Kristinaskolan ska avvecklas. I stället kommer låg- och mellanstadieelever från stadens södra delar behöva leta sig till antingen Brotorpskolan eller Björkhagaskolan. I och med beslutet om Kristinaskolans nedläggning har kommunen också beslutat att man ska bygga ut Björkhagaskolan för att möta den nya mängden elever som kommer att söka sig till lokalerna.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Björkhagaskolan är en fantastisk skola. Jag gick själv där under större delen av 00-talet. Aldrig har jag känt mig så sedd, stimulerad och behövd som av denna skolans fräscha lokaler och kompetenta lärare. Hade jag haft möjligheten hade jag valt att gå kvar där under alla mina år i grundskolan. Skolan var inte mer än ett par år gammal när jag började mitt första år. Man kunde stundtals nästan känna att det fortfarande luktade nytt. Det var något visst i att få undervisas, utvecklas och leka i den nästintill nybyggda skolan. Även fast man inte tänkte på det som barn är jag villig att, så här i efterhand, påstå att man utan problem höll glöden och motivationen uppe för att ta in mer kunskap när interiörerna var ljusa och moderna. Till skillnad från hur det kändes så fort man började sjunde klass i Stadsskogsskolans mörka, trånga och extremt omoderna korridorer.

Kristinaskolan är uppenbart så pass sliten och i behov av att rustas så att kommunen anser att det är mer lönsamt att flytta eleverna till de två övriga skolorna. Jag tycker att Lindesbergs kommun ska ha en eloge för det här beslutet. Det visar handlingskraft och målmedvetenhet. Det är något många av oss saknar hos individerna med politiskt inflytande. En tillfredsställande undervisningsmiljö har alltid varit A och O för att jag ska orka ta in allt det man får lära sig under skoltiden. Där tycker jag att Björkhagaskolan alltid har legat i framkant. Föräldrar eller elever som är missnöjda med att de i framtiden kommer att behöva söka sig till Hagaberg och Björkhagaskolan bör besöka skolan för att på så vis, förhoppningsvis, kunna ändra sin ståndpunkt i frågan. Sedan kan man naturligtvis inte utgå från att alla elever fungerar likadant, det som fungerade perfekt för mig kanske är katastrof för någon annan. Men Björkhagaskolan är enligt mig den skolan i Lindesberg som i dagsläget har bäst utvecklingspotential. Skolan är omgiven av stora grönområden och täta skogar. Förutom det finns en gigantisk skolgård, fotbollsplaner, basketplaner och en skejtpark. Det här bör vara det naturliga valet för alla barn och ungdomar med spring i benen och med lusten att lära.

Bäst & Sämst

Bäst just nu: Att vintern och mörkret sakteligen börjar släppa sitt järngrepp om oss.

Sämst just nu: Donald Trumps oförmåga att tala sanning.