Nyheter.

2017-03-03 05:27
  • På torsdag klockan 11.45 kliver Hälleforstjejerna Linnéa Jansson, Emma Lindin och Olivia Siik ut på isen i Modo-hallen i Örnsköldsvik för att möta lag Västergötland/ Bohuslän-Dalsland i Stålbucklans första omgång. Bild: Rolf Larsson
    På torsdag klockan 11.45 kliver Hälleforstjejerna Linnéa Jansson, Emma Lindin och Olivia Siik ut på isen i Modo-hallen i Örnsköldsvik för att möta lag Västergötland/ Bohuslän-Dalsland i Stålbucklans första omgång.
  • Tränaren Patrik Persson kunde inte vara annat än på gott humör när laget vann med 6–1 i Hällefors.  Bild: Rolf Larsson
    Tränaren Patrik Persson kunde inte vara annat än på gott humör när laget vann med 6–1 i Hällefors.

Tre spelare med från Hällefors när Stålbucklan avgörs i Örnsköldsvik

Linnéa Jansson, Emma Lindin och Oliva Siik är uttagna till Stålbucklan. Laget består av hockeyspelare från Dalarnas och Örebro län.

"Jag lade märke till tjejerna vid en samling och de kommer att förstärka laget", säger tränaren Patrik Persson.

Stålbucklan spelas 8–12 mars och det är 17 distriktslag som deltar. Lag Dalarna/Örebro mötte lag Värmland i Hällefors i en träningmatch i söndags och vann med 6–1. Linnéa Jansson gjorde tre av målen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Hon är snabb och en målfarlig forward med tunga slagskott. Linnéa krånglar inte till det. Hennes energi på isen är en tillgång för hela laget, säger Patrik Persson. 

Emma Lindin är back och har blivit uttagen för sina defensiva kvalitéer. 

– Emma är lugn i sitt agerande, en rejäl spelare. Jag har följt hennes utveckling det senaste året och den har gått spikrakt uppåt, säger Patrik Persson.

Den tredje uttagna spelaren, Oliva Siik, är liksom Linnéa Jansson forward. Olivia gjorde inget mål under träningsmatchen mot lag Värmland men hon stod för assisten fram till Linnéas tredje mål.

– Olivia är stor för sina blott 13 år och även om hon inte satte någon puck i nät i kväll så är hon en klok spelare som är extra värdefull vid vår forechecking eftersom hon är så duktig på att sätta press på motståndarnas puckhållare, säger Patrik Persson.

Kul att spela med ett nytt lag

Spelarna i Stålbucklan är födda mellan 2001 och 2003. Turneringen startar på onsdag och finalmatchen avgörs på söndag. Lag Örebro/Dalarna går in i turnéringen på torsdag med match mot lag Västergötland/ Bohuslän-Dalsland. De tre tjejerna spelar i Hällefors seniordamhockeylag som slutade på andra plats i Damernas division 2 Västra när serien avgjordes för knappt två veckor sedan. Att säsongen nu förlängs när de har blivit uttagna att spela i Stålbucklan har de inget emot.

– Det är bara kul att spela med ett nytt lag, säger Olivia Siik.

– Jag gillar att hålla på med ishockey för det är inga grupperingar i laget. Alla är positiva och vill samma sak, att vi vinner, säger Emma Lindin.

– Jag tränar ishockey tre dagar i veckan och har inga problem att behålla formen, säger Linnéa Jansson.

Finalen går på söndag klockan 11.45 på Modos hemmais i Fjällräven center och sänds på SVT. Förhandsfavoriter är lag Stockholm och lag Ångermanland. Men Hälleforstjejerna ger inte tappt för det.

– Vi ska ge favoriterna en match om guldet, säger de.