Hoppa till innehållet

Reportage

Konstfackstudenter studerar hållbar utveckling i Hjulsjö

Studenter och lärare  åt en måltid baserad på mat de hade hittat i skogen under dagen.
Studenter och lärare åt en måltid baserad på mat de hade hittat i skogen under dagen. Bild: Bild: Rolf Larsson

ETC Bergslagen.

Tretton små tält och en tipi var uppresta på fältet mot Hjulsjön under förra veckan när konstfack höll kurs i hållbar utveckling i Hjulsjö. De 26 studenterna hade körts med buss från Stockholm. ”I dag har jag varit med om att slakta lamm, det var en upplevelse jag inte kommer att glömma”, säger Anna Odlinge.

Namnet på kursen var ”Back to the Land 2.0” och upplägget gick ut på att studenterna kom till Hjulsjö för att träffa lokala matproducenter, olika experter och lärare från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Studenterna kom från Sverige, Holland, England, Mexico och Syrien. Genom sina kunskaper i formgivning och design var tanken att de skulle utveckla produkter för hållbar utveckling.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Bergslagen!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln