Nyheter.

2017-06-09 06:00
  • Bild: Jonas Fröberg/TT
  • Här står Josefin Hall vid förskolan med dottern Belle i famnen. Belle kan inte låta bli att rikta uppmärksamheten på en av de omkring 250 lastbilar som dundrar förbi per dag enligt Trafikverkets mätning.  Bild: Rolf Larsson
    Här står Josefin Hall vid förskolan med dottern Belle i famnen. Belle kan inte låta bli att rikta uppmärksamheten på en av de omkring 250 lastbilar som dundrar förbi per dag enligt Trafikverkets mätning. 

Hastighet förbi förskola kan höjas till 80

Politikersvar

Vad tycker du om att hastigheten i dag är 70 kilometer i timmen och eventuellt ska höjas till 80 om Trafikverket får som de vill?

 

Allan Myrtenkvist, Socialdemokraterna: Vid dagis bör man flytta upp 50-skyltarna ovanför sista huset på vänster så att den hastigheten gäller där.

Johan Stolpen, ­Vänsterpartiet: Så klart ska hastigheten sänkas till 50 kilometer i timmen utanför förskolan. Enklast är att flytta skyltarna.

Ewa Stålberg, ­Moderaterna: Jag anser att hastig­heter förbi skolor/förskolor där våra barn vistas bör vara 30 kilometer i timmen.

Tina Pirttijärvi, ­Sverigedemokraterna: Som förälder tycker jag så klart att barnens säkerhet går först och jag anser därför att det bör vara samma hastighet förbi förskolan i Sikfors som det är sagt att det ska vara utanför de andra förskolorna i kommunen, alltså 30 kilometer i timmen. Jag kommer att lämna in en skrivelse till kommunen för att få hjälp att sänka hastigheten förbi förskolan i Sikfors till 30 kilometer i timmen

Lars-Göran Zetterlund, Centerpartiet: I det här fallet passar det ypperligt att förlänga 50 kilometer i timmen upp till Skålvägen. Annars är jag skeptisk till att sänka från 90 till 80 på övriga delar. 

Emil Gustafsson, Grythyttelistan: Vad det gäller sträckan vid Sikfors förskola så skall naturligtvis hastigheten sänkas till 30 kilometer i timmen.