Nyheter.

2017-06-30 06:00
Polisavspärrningar vid Philskolan där knivdramat utspelades.  Bild: Rolf Larsson
Polisavspärrningar vid Philskolan där knivdramat utspelades. 

En person häktad efter mordförsöket i Hällefors

Förra onsdagen larmades polis vid 20-tiden på kvällen till Philskolan i Hällefors. En man i 20-årsåldern hade sticksår i halsen och i bröstet och fick föras med ambulanshelikopter till USÖ i Örebro medan en annan man i samma ålder greps några kvarter därifrån.

”Den gripne är häktad på sannolika skäl för försök till mord”, säger Johan Dahlgren, utredare på polisen i Karlskoga

Han förklarar att det är i början av utredningen och att ett stort antal vittnen ska höras.

– Dådet begicks ju i centrala Hällefors vid en sådan tid att många människor var i rörelse när det inträffade, så vi har många iakttagelser i anslutning till det misstänkta mordförsöket, säger Johan Dahlgren.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Mannen som utsattes för dådet har opererats och mår förhållandevis bra efter omständigheterna, fortsätter han.

Spärrade av område

Polisen spärrade av ett område på och i anslutning till skolgården och sökte med hund efter spår dagen efter dådet. Även i terrängen nere vid resecentrum 300 meter söderut letade poliser med hjälp av metall-detektorer efter ett vapen. Om vapnet hittades vill Johan Dahlgren inte berätta.

– Vi är i utredningens början och detaljer kan jag inte gå in på, säger han.

Mannen som greps är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, det är den högre misstankegraden. Han var enligt P4 Örebro skadad i handen när han greps.

– Det stämmer att två personer fick skador i samband med mordförsöket, säger Johan Dahlgren.

Häktad i Örebro

Handskador är inte ovanliga när en kniv används om skaftets parerstång inte klarar av att hindra handen att glida ner över knivbladet när hugg utdelas. Mannen sitter häktad i Örebro, men utredningen sköts av polisen i Karlskoga eftersom det är polisen där som sköter brottsärenden som begås i Hällefors

– Det är åklagare Karin Lind-ell som beslutar om den häktade mannen ska åtalas i domstol. Åtal ska i så fall väckas senast den 7 juli klockan fem, men åklagaren har alltid möjlighet att begära förlängning av häktestiden om hon anser att det behövs för att förundersökningen kräver det, säger Johan Dahlgren.