Debatt. .

2017-11-30 07:00
”Det är anmärkningsvärt att de ledande socialdemokraterna i kommunen bjuder in till en ”Shoppingresa till Ullared” och att ni även i samma inbjuden berättar att ni  ’bygger Hällefors framtid’”, skriver debattören i ett öppet brev till Socialdemokraterna. Bild: Bertil Ericson/TT
”Det är anmärkningsvärt att de ledande socialdemokraterna i kommunen bjuder in till en ”Shoppingresa till Ullared” och att ni även i samma inbjuden berättar att ni ’bygger Hällefors framtid’”, skriver debattören i ett öppet brev till Socialdemokraterna.

Vilka signaler vill S i Hällefors ge kommunens företagare?

Under de senaste åren har vi i Företagarföreningen i Hällefors tillsammans med Hällefors kommun arbetat hårt med att på olika sätt förbättra näringslivsklimatet i kommunen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Ett näringslivsråd har startats, politiker och tjänstemän från kommunen har gjort företagsbesök, föreningen har haft temaseminarium med målet att förbättra samarbetet och öka förståelsen för våra respektive uppdrag med mera.

Att arbetet gett goda resultat har vi kunnat se i Svenskt näringslivs rankning där Hällefors kommun blev årets raket i Örebro län och klättrade 78 platser vilket var ett mycket glädjande besked och ett betyg på att samverkan, dialog och information verkligen lönar sig.

Med tanke på det arbete som utförs, de träffar vi haft och det ständigt pågående arbetet med att öka förståelsen mellan företagarna, kommunen och politikerna tycker vi att det är anmärkningsvärt att de ledande socialdemokraterna i kommunen bjuder in till en ”Shoppingresa till Ullared” och att ni även i samma inbjudan berättar att ni ”bygger Hällefors framtid”.

Vi i företagarföreningen i Hällefors ställer oss mycket frågande till att ni anser att en shoppingresa till Ullared precis innan den lokala julhandeln drar igång är rätt väg att gå?

Vi förstår att man åker till närliggande städer samt även till Ullared för att julhandla men att ni som ledande politiker i kommunen uppmuntrar till handel utanför orten tycker vi rimmar väldigt illa.

Som det står i Hällefors kommuns näringslivspolicy ska kommunen erbjuda de bästa förutsättningarna för företagande och det håller vi med om. Vi anser även att vi måste värna om de lokala företag som finns genom stöd, uppmuntran och förståelse.

Det måste väl ändå vara högsta prioritet i det fortsatta byggandet för Hällefors framtid!

 

 

Företagarföreningen i Hällefors  
Styrelsen för Företagarföreningen i Hällefors genom Jennie Nyheim, ordförande